Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co je CNC operátor?

0 0
možnosti

O74n50d78r41a 36G50l88a95c

5. 6. 2016 6:24

Jo, to jsou paradoxy. Ale představte si vyučence - zedníka, instalatéra, elektrikáře - jak se po škole rozmýšlí, co dál. Pokud si udělá živnosťák a jde do toho sám, po pár měsících si musí přiznat, že to nemá smysl, neb každý ho považuje za předraženého a spousta lidí mu vůbec nezaplatí. Prostě nemá peníze. Takže je třeba těm zákazníkům, co platí, naúčtovat i to, co nezaplatili ti druzí. (Když továrna na auta pošle padesát nových kusů do šrotu a zdraží, nikdo to neřeší; chceš auto? - zaplať.) Navíc našemu řemeslníkovi konkurují firmy, které mají jedno auto, kolečko a štafle a tři Ukrajince.

Taky může jít pracovat do firmy, jenže ve fabrikách jsou platy o něco vyšší, nemusí se jezdit pořád někam jinam a větší firma vám dá jistotu všech zaměstnaneckých výhod.

Obávám se, že až poznáme skutečnou cenu řemeslníka, protočí se nám panenky. A možná si to pak radši uděláme sami...

0 0
možnosti

Nezvykneme,uděláme si to sami,jak říká lidové moudro- zmrvit si to umím sám, na to nepotřebuji ještě platit řemeslníka...

0 0
možnosti
Foto

Jste-li opravdu zkušený lovec hlav a vidíte-li šanci na možný boom řemeslné práce, přeorientujte se prosím na lov šikovných rukou. Ona totiž jejich práce není předražená ale silně nedoceněná. Jak se dívat na pohrdání bankovního manažera s platem v řádech několika desítek tisíc, nad prací "obyčejné" švadleny, od které potřebuje vyměnit zip na kalhotách a 250Kč za práci i s materiálem za hodinu práce se mu zdá "předražené" atd. atd.

3 0
možnosti
Foto

Vcelku nedávno tu byla jedna výměna manželek. Nikdo nepracoval a já se nedivím. Pokud někdo dostane na dávkách pro 7 člennou rodinu 38 tisíc čistého, kolik by musel dostat hrubého, aby se mu vyplatilo jít dělat? Kolik lidí s výučním listem je schopných samostatně pracovat a kolik bere ten zbytek v továrnách, pokud to není zrovna lehce podvádějící automobilka?

0 0
možnosti
Foto

Mezi člověkem donuceným pracovat a šikovným řemeslníkem je propastný rozdíl. Dávky jsou špatné a jejich zrušení by bylo žádoucí, ale neznamená to, že zrušení ze dne na den vygeneruje spoustu šikovných a levných řemeslníků.

2 0
možnosti

Co je předražené? Pokud není nabídka ( málo řemeslníků) a je poptávka (lidé jsou čím dál méně šikovní na manuální činnosti), pak není zbytí, než dorovnat penězi. Tak jaké předražené.

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak, také mě to konstatování zarazilo. Nelze určit, kolik je málo nebo moc pro řemeslníka, buď něco chci a jsem ochoten zaplatit nebo to udělám sám. Ale možná si tím autor odpověděl sám, pokud to většina pokládá za předražené, nikdo to dělat nebude.

3 0
možnosti

Vážený pane autore,

nezanedbal stát, ale firmy. Dosud čerpaly z vyučenců z dob socialismu. A svou mzdovou politikou zaměstnavatelé také dávali znát, kdo je tady pánem.

.

Máme tady kapitalismus, takže zákon nabídky a poptávky.

Ten, kdo si stěžuje, že nemůže sehnat řemeslníky by měl dodat - za tu almužnu co nabízím.

2 0
možnosti

Podpis...

z toho plyne současné volání firem po hromadném nabírání zaměstnanců z ukrajiny...

Prostě proč by měl šikovný řemeslník dělat za pár šestáků v čechách když může za 4násobek v říši

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS