Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Můj věk přináší možnost pohledu zpět. Pak za jedno z nejlepších hesel považuji - „Arbeit macht frei“. Jistě, tehdejší autor netušil, co s ním provedou a kam to pověsí. Z bývalých prázdnin - studijního volna, jsem měl max 14 dnů volných - (dobrovolně).

Od vytahování mrtvé vrány z asfaltu, přes pec v cihelně, přes textil fabriku. Poznal nekonečnost uhelného vagonu na brněnském nádraží - lopata malá ! Brigádně na vysokozdvižném vozíku špatně nebylo - za volantem autobusu ještě lépe !

Začal vychovávat dcery, pojmy - "Můžeš a musíš". Model, ráno vstát = Dnes musím ! Pojem, život šílený ! Lépe, dnes MOHU - Makat, vzdělávat se, jít na brigádu. Zkomponovaný prvek svobody - sebepoznání - zjištění vlastní ceny ! Zrod bonmotu - "Každý člověk, zejména pak ten mladý - Je limitován pouze sám sebou" !

V socialismu moc zahraničních brigád nebylo, dnes Super - "Erasmus" ! Dcerka na statku ve Švýcarsku ! Jazyková dovednost ji odvedla od záhonku až ke kase rodinného obchodu ! Sranda - Robí celá rodina a nějaké babky z vesnice. Přichází nejmladší ze školy - Musí usednou na kládu a tahat harmoniku ! Hrát národní písně, čumí na hodinky ! Asi jej to evidentně nekoná, no koná ! To je vono ... :-)...

0 0
možnosti
MB

Mám tam záklep ! Asi jej to evidentně NEBAVÍ ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Zkušený „lovec hlav“, od roku 2008 pracuje jako ředitel ve firmě Předvýběr.CZ, kterou spoluvlastní. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě a Univerzity J. A. Komenského v Praze. Má rád cyklistiku a běhání, fandí filmu, divadlu a mladoboleslavskému florbalu.