Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IR

I50v70a36n 80R93a53d71o20u51š

22. 12. 2016 15:43

Tak tohle může napsat opravdu jen inteligent. Myslím, že příspěvky čtenářů to jasně a srozumitelně popsaly.

1 4
možnosti
JP

Zkušenost z doby socialismu: dojížděla jsem do práce 65 km a dostala jsem pozvánku k přeočkování proti tetanu. Protože jít k vlastnímu obvoďákovi znamenalo zmeškat v práci celý den, ovšem nikoli dovolené, ale jako dobu nutnou k návštěvě lékaře, dohodli jsme se, že si zaběhnu k lékaři v místě práce. Dopředu jsem na polikliniku volala, zda mne vezmou. "Ale ano, žádný problém". Když jsem přišla, problém to ovšem byl, takže mne nevzali. Šla jsem na druhou polikliniku (víc poliklinik bohužel v krajském městě nebylo), kde mne taky nevzali. Tak jsem se vrátila na tu první ... a nakonec mne naočkovali na pohotovosti, kde doktoři kroutili hlavama nad systémem. Ztratila jsem stejně času, jako kdybych šla k praktikovi v místě bydliště.

Co se od té doby změnilo?

6 1
možnosti

Lékař musí očkovací látku nejdříve koupit a cizímu pacientovi ji pojišťovna proplatit nemusí! Pak se nedivte!

1 1
možnosti
BK

KARMA! Znám hodně lidi,kteří dopadli jako Váš kamarád,a je dobře,že o tom nemlčíte,proto si Vás vážím a přejí Vám hodně zdrávi a krásné Vánoce i Šťastný Nový Rok ! :-)

2 5
možnosti
BD

Já se o zdraví starám a vše si vybojuji.Ale takových prudilů tolik není.Pravdou je,že mi občas něco najdou.

0 1
možnosti
JT

Dík takovým bojovníkům nemáme na péči pro opravdu nemocné.

4 0
možnosti
RC

IMHO osetrit musi jen v akutnim pripade (ale jak to pozna, bez vysetreni, ze? :)). Ale jinak samozrejme souhlas.

1 1
možnosti
RC

blbe se to zaradilo, melo to byt reakce na pana Simka nize :)

0 1
možnosti
VC

Ano, Vy byste pane autore zřejmě byl ten prvni, který by si stěžoval a psal kriticky blog, kdyby k vám ona záchranka nedorazila včas, protože by zrovna byla u nachlazení, rymicky apod.

Jako lze potkat nekomunikativni prodavacku, učitele , zedníky, lze holt natrefit i na mnohdy nekomunikativni lékaře.

Všem zdravotníkům a všem dobrým lidem krasne svatky.

9 2
možnosti
BK

Lékař a zedník ? Toto přirovnání je opravdu velmi směšné :-/

1 2
možnosti

"Poradí mi někdo lepší řešení?"

Není to lehké. Systém zdravotní péče máme, jaký máme. A lepší mít rozhodně nebudeme. Máme nejkvalitnější zdravotnictví za nepředstavitelně málo peněz.

Zdravotníci, pokud ještě pracují, pracují technicky přesně, ale zcela bez úsměvu. Na ten už sílu nemají. Jsou ohavně vykořisťováni nekonečnými přesčasy. Ti chytřejší zdrhli do politiky nebo za kopečky. Ví, že to u nás prostě lepší být nemůže a nebude!

Ale naši občané se nechali přesvědčit našimi bolševickými politiky, že zdravotní péče musí být zadarmo. Tak bude zadarmo. Pak ale nemůže být ani kvalitní ani dostupná. Teď, když máme, co jsme chtěli... Nebrečme!

:-)

A nyní ta rada: Musíš zachovávat pravidla hry, kterou nám politici stanovili, jinak nezískáš ani to, co bys získat mohl...

6 2
možnosti
RC

staci zaplatit na drevo.....

0 1
možnosti
AT

Dva pacienti, dvě různé ordinace.

Dva pacienti odkulhají současně na dvě lékařské kliniky sestejným zdravotním problémem. Oba mají těžkou poruchu chůze a zdá se, žepotřebují náhradu kyčelního kloubu. PRVNÍ pacient je vyšetřen během hodiny,stejný den je zrentgenován je vyzván k nástupu na operaci příští týden. DRUHÝpacient navštíví obvodního doktora. Ten jej pošle ke specialistovi, kde jeobjednán na vyšetření za 8 týdnů. Posléze je zrentgenován a jeho snímekprozkoumán až následující týden. Konečně je mu naplánována operace, na kteroumá nastoupit za dalšího čtvrt roku. Proč jsou takové rozdíly v zacházení sedvěma pacienty?

PRVNÍ z nich je zlatý retrívr. DRUHÝ je důchodce.

8 1
možnosti

To je prosté!

Praktický lékař udělal předoperační vyšetření před totální endoprotézou. Pacient byl přijat na oddělšení a hned propuštěn, aby se přihlásil po Novém roce. Proč? Vrátil se ke svému praktickému lékaři neodoperovaný a současně ten den tentýž praktický lékař dělal do stejné nemocnice předoperační vyšetření pro totální endoprotézu u jiného pacienta, který má honem nastoupit. Myslíš, že je to korupce či protekce? Omyl! Na toho prvního jeho pojišťovna již neměla peníze!

A proč je na tom u nás pes lépe než člověk? Protože za psa zdravotní péči platíš v dostatečné výši, za člověka je zdravotní péče hrazena jen částečně!

:-)

5 1
možnosti
MH

Za mě obecně k úrovni zdravotního personálu a péče: česká představa o lékařích coby božstvu a zdravotních sestrách coby andělích je směšná a totálně mimo realitu. Léčba rakoviny zastaralá, lékaři mladí a nekompetentní, zato sebevědomí jakoby opravdu těmi bohy byli, zkušení kašlou na to jim zkušenosti předávat, sestry v 75% líné jako vši a z polovina z nich doslova lidský odpad ( 20% ujde a 5% mají k těm andělům opravdu docela blízko). V rámci jedné nemocnice (konkr. Motol) jsou ovšem obrovské rozdíly - JIP - metabolická jednotka - profíci a sestry v zásadě ok, interna něco jako koncentrák s úrovní hygieny předminulého století. Zkušenosti, které jsem nabrala během 3 týdenní hospitalizace mé mámy, mě budou strašit na do smrti.

6 5
možnosti

To je pochopitelné!

Na léčbu rakoviny chybí peníze! Mohla jste to slyšet v televizi!

Lékaři na vzdělávání svých kolegů nemají čas, protože jsou přetíženi nekonečnými přesčasy a práci nestíhají. Vzdělání lékařů je zcela zdecimováno. Neumožňuje zastupitelnost resortů. Vzdělání sester, které nyní trvá o rok déle než vzdělání lékařů, je mnohem horší než bylo vzdělání na čtyřleté střední zdravotní škole! A občas máte štěstí, když narazíte na personál, který ještě nevyhořel.

:-)

5 1
možnosti
Foto

Až budete mít jednou infarkt a záchranka bude někde u "sopílku", tak se nedivte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Zkušený „lovec hlav“, od roku 2008 pracuje jako ředitel ve firmě Předvýběr.CZ, kterou spoluvlastní. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě a Univerzity J. A. Komenského v Praze. Má rád cyklistiku a běhání, fandí filmu, divadlu a mladoboleslavskému florbalu.