Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I79v98o 61H34e71b25e87l75k12a

21. 12. 2016 0:31

Je mi líto, ale na mě blog působí dojmem, já jsem super manažer a řídím půlku zeměkoule a nemám na nic čas, musím přece pracovat. Když mi jinej manažer řekl, že to co mám na těle už měsíc, že je to vážný (nikomu kdo není manažer nevěřím, to by bylo pod moji úroveň), tak jsem se teda rozhodl jít k tomu doktorovi.

Tak přijde k nějakýmu doktorovi jako král, tak tady jsem obskakujte mě. Ten mu samozřejmě řekne, že má jít ke svýmu doktorovi, třeba z toho důvodu, že velmi pravděpodobně mu pojišťovna ošetřování takového pacienta nezaplatí.

A náš milý manažer je strašně dotčený, že kolem něj, tak super mega giga důležíté osoby všichni neskákali po špičkách.

ps. Jinak Vám přeji, až dostanete infarkt, aby pro vás záchranka přijela včas a nemusela jet k nějakému i.iotovi, co si ji zavolal kvůli nachlazení.

13 8
možnosti
JB

Návštěva u praktické lékařky, kterou jsem absolvovala osobně - Tak co vás bolí? - v krku.- co bychom na to mohli dát? - ATB - chcete být pár dní doma? -Týden mi snad bude stačit.- na shledanou.

2 1
možnosti
Foto

Ony mu ty destičky nespadly ve středu odpoledne. DOPORUČUJU VÍC PŘEMÝŠLET A CHODIT VČAS

6 2
možnosti
Foto

To, co uvádí paní Rambousková je jistě správně, ale nic to nemění na tom, že měl být vyšetřen. Jemu bylo (jak stojí v článku) bez řádného vyšetření sděleno, aby nešel na pohotovost. Když to pak s dalším zdržením o dva dny udělal, byl okamžitě vzat do péče.

3 1
možnosti
JR

J31a21n 27R80á58ž

20. 12. 2016 12:08

Asi jsem měl a stále mám štěstí!

Vynikající praktik u nás na vesnici, který z ničeho nedělá vědu, ale je empatický a pozná co může léčit sám (zbytečně neposílá pacienty do města ke specialistovi) a na co už nestačí.

Když mne posílal na plícní do FN Brno-Bohunice, tak tam volal a vyřídil mi urgentní příjem (v pátek odpoledne). A na přístup tamních lékařů, ať se jednalo profesory, přednosty klinik nebo ošetřující lékaře,či setry, mohu jen pět ódy. A vzhledem k tomu, že se ze zápalu plic "vyvrbilo" onkologické onemocnění, tak moje zkušenosti s lékaři s různých oddělení za poslední rok, jsou bohaté.

Na druhé straně věřím, že někde mohou být zkušenosti opačné, což potvrzuje kamarád, jehož historky z léčení v jiné FN mají spíše charakter hororu.

9 0
možnosti
ZN

V říjnu zemřel jeden známý po 4 hodinovém čekání na urgentním příjmu. Sama jsem letos na jaře pročekala v čekárně urgentu nekonečné hodiny - v horečkách a na velmi nepohodlných sedačkách. Snad bych to ani nepsala, kdyby v ordinaci, kam jsem se po hodinách dostala, nebyla znuděná sestra a jedna až dvě lékařky, které spíš studovaly program v PC než co pacientovi je. Za hodinu ošetřili průměrně 7 lidí. Je to průměr. Kolem 10 neordinovali vůbec, potom přijali tři lidi a odešli na oběd, po obědě přijali své známé, kteří nemuseli čekat vůbec. A mě pak vynadali, že jsem nepřišla dřív.... Na tyhle lékaře člověk narazí nejdříve a nemám pocit, že by pracovali velmi intenzivně těch 16 hodin - jak se píše níže. Operující lékaři jsou o něčem jiném - ti si asi opravdu neodpočinou a mnohdy i tím, že jejich kolegové zanedbali rychlý příjem.

7 4
možnosti
VK

A kladla jste si otázku, proč Váš známý zemřel? Třeba proto, že na urgentní příjem chodí kdekdo, když přece tam musí každého ošetřit.A jak ten doktor odliší,kdo je jak vážně nemocen? No přece ho vyšetří! A 7 lidí za hodinu- to je míň než 10 minut na jednoho!! což je podle mě docela slušné tempo, když musí zjistit,co tomu člověku je a rozhodnout,co s ním.A pauzu na svačinu, na WC a na oběd snad nechcete zdravotníkům vyčítat:-/

7 2
možnosti
SS

Důvody zmiňovaných lékařů neobstojí a pravděpodobně porušili zákon o zdravotních službách 372/2011 Sb. , kdy, pokud se jedná o neodkladné ošetření ohrožující pacientův život, což bych viděl na tento případ, nesmí pacienta odmítnout. Až nááledně po ošetření, již však mohou odmítnou pacienta z důvodů kapacitních či únosné míry zatížení. Musí mu však vydat písemnou zprávu, proč pacienta odmítli.

Písemnou zprávu o odmítnutí pacienta však musí vydat i v případě, kdy se nejedná o neodkladné ošetření. Odkazování pacienta na praktického lékaře v jakémkoli případě je tedy porušením vyhlášky bez těchto náležitostí.

Samozřejmě nejedná-li se o neodkladnou péči, existuje nepsaný postup doporučeních od praktiků, které zamezuje též přetížení specialistů apod., případy jež neodpovídají jejich zaměření atd. Nicméně povinnosti poskytovatelů zdravotní péče jsou dané.

3 3
možnosti
RC

Myslim, ze problem bude i v tom, ze ti lekari, ke kterym Vas znamy sel, mozna za to osetreni taky nedostanou vubec zaplaceno od ZP.

3 2
možnosti

To je zajímavost, které většina lidí nerozumí! Většina lidí neví, že lékař ošetřit musí, ale VZP mu za to zaplatit nemusí! A dokud pacient vstupující do ordinace bude pro ošetřujícího lékaře ekonomickým rizikem místo profitem, nemůžeme očekávat zlepšení!

:-)

3 0
možnosti
AW

A59l12e11š 53W55o76l69k78e40r

20. 12. 2016 8:53

Doktoři líní nebudou, ale ten systém je opravdu blbý. Mám podobnou zkušenost s úrazem kolena. Večer natržené vazy a následující den obíhání doktorů. Nikde mě nechtěli vzít: "včera jste měl jít na pohotovost" / "napřed do sousedního města k obvoďákovi". (Co mi asi obvoďák udělá s vazy u kolena? & dopravní problém)

4 0
možnosti

Co praktický lékař udělá s nataženými vazy? Vyléčí ti je, pokud jím nebudeš pohrdat!

:-)

1 0
možnosti
MT

Já se vždycky divím, že si vám podobní za ty ohromné peníze taky nejdou válet šunky do špitálu jako doktoři. Jo aha, já zapomněla, ono to asi s UJAKem přece jenom (naštěstí) nejde...

4 8
možnosti
MH

Aspirujete na nejtrapnější příspěvek roku.

2 0
možnosti
JK

Já mám zkušenost dobrou. Známému se loni o vánocích udělalo špatně, dostavil se na pohotovost, během dvou tří hodin měl udělané CT, EKG a neurologické vyšetření. :-)

5 0
možnosti
TT

A řekli mu, že se neměl přežírat, nebo nedokázali stanovit diagnózu?

1 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Zkušený „lovec hlav“, od roku 2008 pracuje jako ředitel ve firmě Předvýběr.CZ, kterou spoluvlastní. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě a Univerzity J. A. Komenského v Praze. Má rád cyklistiku a běhání, fandí filmu, divadlu a mladoboleslavskému florbalu.