Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŽA

Já mám zkušenost jinou.

A moc ráda bych věděla, jakou profesi máte Vy a jak se ve své práci trháte.

Nejste náhodou "umělec" ?

0 10
možnosti
Foto

Ano, mám jinou zkušenost. Syn, mladý chirurg, si pro služby ani nemůže vybrat zákonnou dovolenou. Nedělejte z hloupé historky pravidlo. Též mám výhrady proti některým lékařům, ale může za to systém, ne oni samy. Nejsem blbec abych všechny doktory házel do špinavého pytle!

10 4
možnosti
IK

V každé nemocnici na příjmu vezmou akutní případ. Tudíž to, co pán píše, není pravda. A pokud chlápek běhal po praktických lékařích, je pochopitelné, že ho jiný než jeho vlastní nevezme. Celá historka je přitažená za vlasy. Navíc nemám ráda, když se z doktorů dělají lenoši a ignoranti.

14 10
možnosti

JJ, souhlas. Navíc, přemýšlím, co má vlastně ten nadpis společného s textem

4 0
možnosti
BD

Pamatujete akci: Děkujeme - odcházíme? Jak byla nakonec jedinou podmínkou pro ukončení stávky možnost zůstat? Na druhou stranu proč by se nechovali jak se chovají, když jim kde kdo tlačí do hlavy blbiny o elitách a nepostradatelnosti atd. Jenže v tom se právě pozná charakter. Že ve stavu potřebnosti se chová stále stejně, jako ve stavu nouze své.

6 4
možnosti
VV

Pamatuji. Nekteri odesli treba do nemocnic v Bavorskem lese. A obe strany jsou spokojeny. Co takhle treba poslat na zkusenou do Bavorsku adepty na ministry a sefy zdravotnich pojistoven?

2 4
možnosti
Foto

Jelikož jde o citlivé téma, zkusím pacientům cosi rozvést.

Předmětný pán v blogu na sobě našel jakési modré skvrny. Pro laika - pokud opravdu někdo trpí trombopenií /snížený počet krevních destiček/, musel mít tyto potíže již dlouho a nutně musel na sobě pozorovat delší dobu příznaky delšího krvácení apod. To, že to nechal dojít tak daleko, vídávám dost často u lidí, kteří vše odkládají, i když tuší, že se něco děje. Přijít do ordinace ve stavu, kdy již prakticky nemá žádnou srážlivost, je vina nemocného, který prostě na to kašlal.

Zdravotní systém našeho státu je v katastrofálním stavu, je funkční jen proto, že lékaři dotují ze svých platů provoz. /pro informaci pro laiky - všude v normálním světě je podíl náklady na zdravotní péči versus platy zdravotníků zhruba 40:60. U nás je to naopak.

Lékař soukromník je placen de facto jen za výkony, které jsou v sazebníku a které vykáže zdravotní pojišťovně. Je současně v mlýnu regulací, což je vzorec výpočtu, na jehož pochopení potřebujete vysokou školu matematiky. Důsledkem toho je fakt, že si žádný lékař není přesně schopen vypočíst svůj skutečný výdělek a v dubnu následujícího roku jsou mu strhávány regulační poplatky za práci navíc /tedy tu, kterou vykonal, použil k ní zdravotní materiál, platil personál, nájem atd. / Ty srážky bývají v řádech deseti, ale i statisíců.

Pokud se Vám to stane vícekrát, začnete být obezřetný a regulovat se sám. To znamená, že opravdu rozvažujete, jestli přijmete nového nemocného, který - nedej Bože - má nějakou nemoc, při níž musíte předepisovat léky za desetitisíce měsíčně.To je i nejspíše účel tohoto systému.

Pokud tedy někdo na sobě pozoruje akutní stav - je pro něj připraven akutní příjem v nemocnici. Chronici musí počkat, až na ně přijde řada /z důvodu, který jsem popsal výše/.

Věřte, že to nikoho netěší. Pokud by byl pokladenský systém - tedy opravdu platba za práci /jak je tomu u veterináře/, byl by systém mnohem vstřícnější vůči lidem.

18 3
možnosti
Foto

Bohužel však politici vtloukají lidem do hlavy, že systém je skvělý a že je o všechny postaráno. Pokus o mírné zapojení nemocného do systému vyvolal zášť vůči lékařům a tento krok vyhrál volby populismu řízenému ČSSD. To, že lékař má krátkou pracovní dobu /míním specialisty/, je dáno právě regulačním omezením.

Lékař nesmí přijmout legálně peníze za péči, která je garantovaná státem, současně ji však po vykonání při překročení limitů hradí ze svého.

Jistě - najdou se výjimečné případy - akutní stavy, kdy lékař konat prostě musí a to bez ohledu na zaplacení jeho know-how a práce. Drtivá většina nemocných však akutní stav nemá a prioritní vyšetření si mnohdy neurvale vynucuje na úkor těch, kteří na ně čekají třeba 6 týdnů.

Pokud by někdo navrhl racionalizaci zdravotní péče, byl by u voleb smeten, protože druhá strana naslibuje cokoli, jen aby se udržela u vesla.

Tak to je.

11 2
možnosti
VH

Ano - mám výrazně jinou zkušenost. Jsa stár, nezbývá mně, než navštěvovat kupu zdravotních zařízení. Všude jsem se setkal s profesionálním přístupem, ve většině případů s přiměřenou emapatií. U praktika, ambulantního specialisty, rehabilitační sestry či při hospitalizaci.

Jestli ono to není hodně o volání do lesa a následné ozvěně.

10 0
možnosti
TM

T49o59m24á54š 14M92i97k

19. 12. 2016 20:50

Já byl před pár týdny v Thomayerově nemocnici jako doprovod kamaráda, který šel na drobný operační zákrok. A byl jsem pěkně vytočený, že to pořád chodí jako zastara - v 7:00 se dostavte, zákrok trvá cca 30-40 minut. Po dostavení se, si vás zaregistrují (časově cca 10 minut i s čekáním). Pak čekáte, čekáte, čekáte....v 10:30 na sál. Po více než půhodině byl venku, pak další dvě hodiny, než se pan doktor uráčil vypsat zprávu. To má být jedna z nejlepších nemocnic.

0 1
možnosti
MK

U nás je zase jiný nešvar. Akutní případy osetruji pouze na začátku ordinacni doby. Zbytek jsou objednani pacienti. Takže když vás večer ci v noci postihne viróza, chřipka, nacpete se paralenem a mazete do práce, behem dopoledne se zhorsite tak, že jdete k doktorovi, máte smůlu. Sestra vás serve, že má objednané a vy tam nemáte co dělat. Sice vás musí vzít, ale nechá vás čekat 2 hodiny, co na tom, že v čekárně kolem sebe sirite bacily?

2 1
možnosti
VH

1. Proč mažete s chřipkou do práce?

2. Ty dvě hodiny (jistě jen zdánlivé) čekáte proto, že tam před Vámi v čekárně byl chumel pacientů?

3. Kdybyste patřila mezi objednané, očekávala byste, že přijdete 'na řadu' cca v době, na kterou jste objednána? A pokud ne, psala byste také rozlobené příspěcky:

3 1
možnosti
Foto

To není problém současné vlády a peněz sypaných do zdravotnictví. Ten problém je nezájem doktorů o pacienta. V nemocnicích, u obvoďáka, téměř všude, výjimky prominou. Proč když přijdete s mickou nebo Alíkem jste zvěrolékařem obskakováni a vnutí vám zákroky, o které jste původně ani nestáli. Protože tam necháte za ošetření peníze a neexistuje žádná VZP, OZP, které by mohli vyúčtovat zákroky, které vůbec nedělali. Pacient, který neplatí, obtěžuje. Náprava možná není, protože placenou formu zdravotnictví většina lidí nechce. Tak nezbývá, než pod rukama lhostejných lékařů blaženě skonat.

4 3
možnosti
TB

To je nesmysl. Máme jedno z nejlepších zdravotnictví ve světě, máme zde prakticky švédský stůl, kdy můžete kdykoli přijít na urgentní příjem nemocnice a oni vás vyšetří. Lidi často nadávají, ale neváží si toho co mají.....

12 2
možnosti
Foto

A bude hůř, neboť politika vlády směrem ke zdravotnictví je katastrofální. Začátek byl u pana Klause /"když se jim nelíbí mzdy ve zdravotnictví, tak ať jdou dělat taxikáře"/ přes všechny možné sociální experimenty až doposud, kdy předposlední ministr Němeček nakoupil do své fakultní nemocnice v Ostravě přístroj 2x dráže, než je běžná cena. Zvýšení plateb do zdravotnictví je vždy výsledkem rvaček a mnoho let vůbec nekopírovalo ani inflaci.

Jinak - Váš známý.

1. Pokud dělá 150 km od svého bydliště /potažmo praktického lékaře/, je to jeho chyba. Má si najít někoho, k němuž má přístup kdykoliv

2. Pokud má praktický lékař dovolenou, musí mít zástup.

3. V odborných ambulancích je čekací doba cca 1-3 měsíce, mnohdy i déle. To je dáno tím, že zdravotní pojišťovny platí jen do určité výše /dané tzv."historickým výdělkem dané ordinace/, pak již ne. To, že nikdo pacienta navíc nevezme je z důvodu práce zadarmo /protestující chci upozornit, že lékař soukromník platí daně, nájem, sestry atd. atd./, takže charita by znamenala konec.

4. Těch, co přicházejí jen tak, je spousta a bohužel se s tím sveze i vážně nemocný člověk, jak plyne z případu Vašeho známého.

5. Existuje lékařská pohotovost v nemocnici - centrální příjem. Tam je každý vyšetřen po 24 hodin denně.

Takže - Váš známý může plakat, ale postupoval špatně. Dejte mu přečíst, co jsem napsal.

19 0
možnosti
Foto

Ten dotyčný ale přišel do zdravotnického zařízení s akutními urgentními příznaky. Buď měl být vyšetřen a ošetřen přímo nebo ho měli poslat na urgentní příjem nemocnice.

Pro případy mimo místo bydliště, které nejsou urgentní, je příslušná noční a víkendová pohotovost.

8 1
možnosti
TB

Ono je blbost mít svého praktika 150 km daleko, měl se pán přeregistrovat k nějakému v Praze. A samozřejmě, pokud se nějak masově objeví krvácení, tak to lze řešit přes pohotovost, o tom žádná ;-)

12 1
možnosti
Foto

Nevím jak který, ale lékaři, které znám by mu nepomohli

1 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Zkušený „lovec hlav“, od roku 2008 pracuje jako ředitel ve firmě Předvýběr.CZ, kterou spoluvlastní. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě a Univerzity J. A. Komenského v Praze. Má rád cyklistiku a běhání, fandí filmu, divadlu a mladoboleslavskému florbalu.