Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To nemá řešení, pokud chcete obtěžovat cizí lidi, protože podle zákona na to máte právo, pak Vám asi není pomoci. Normální člověk, když je někde, kde mu něco vadí, sebere se a jde jinam. Normální člověk by si sedl dovnitř, protože tam se nekouří, potížista si sedne na zahrádku, protože jen tam se může pohoršovat, že se tam kouří. Co budete dělat, až se tam kouřit nebude a co budete dělat, až tam vůbec žádná restaurace nebude?

2 0
možnosti
Foto

Mně ani tak nevadí, že nám do toho kouření jíte, mně spíš vadí, že po té, co nás kuřáky kvůli vám vyhnali před hospody a na zahrádky, přinesete si jídlo tam, a chcete aby se ani tam nekouřilo - a zatímco máte plná ústa řečí o ohleduplnosti, sami jste dokladem pravého opaku - nebo o čem si myslíte, že svědčí vaše neschopnost žít a nechat žít?

9 0
možnosti
Foto

Tak to ale není a Vy to moc dobře víte.

0 3
možnosti
PP

P39a68v90e14l 47P17o48n80e29c

30. 8. 2018 10:47

Zkusím shrnutí několika diskuzí: protože kuřáci se cítí být diskriminováni kvůli vyloučeni z uzavřených prostor restaurací, tak (někteří) získali dojem, že slušnost z jejich strany už není na místě. Rád bych však připomněl, že normální je nekouřit. Pacienti závislí na návykových látkách mají jistě také svá práva, ale proč by projevy závislosti měly omezovat na veřejnosti ostatní ?

3 3
možnosti
PB

P72e47t10r 49B54u27r81i85a15n

30. 8. 2018 11:38

Tak to jste naprosto nic nepochopil. Kuřáci chtějí být slušní a klidně si s tím cigárkem zalezou někam, kde nebudou na obtíž. Jenže problém je v tom, že antikuřáci jim žádný takový prostor nechtějí dát a místo toho na ně pořádají hony. Vadilo jim kouření uvnitř, před budovou a teď i na zahrádkách. Ovšem uzákonit jim oficiální kuřácké pajzly, kuřárny, nebo oddělené prostory striktně odmítají. A jsou to právě antikuřáci, kteří nemají ani špetku ohledů, porozumění a chtějí soustavné rozeštvávání. A to, kterak řvali, že by jim vadil i závan kouře z oddělených kuřáckých prostor kuřárny kdesi na konci chodby a potom klidně posadí své děti vedle kuřáka na zahrádce, protože oni přeci mají právo se roztahovat naprosto všude, to je jen další střípek do jejich mozaiky lží. A znovu, po sté: pokud vám my kuřáci vadíme, apelujte (a měli jste řvát i tehdy) na zřízení kuřáckých hospod za předem určených podmínek!

Jenže Bohuš tedy prohlásil, že o žádných výjimkách nebude vůbec diskutovat a vy jste ryčeli blahem, jak jste to těm závislákům natřeli. Tak teď to je tak, jak je: bez výjimek! A tím pádem si slova o slušnosti a ohleduplnosti můžete klidně típnout někam. To chybí především z vaší strany.

5 0
možnosti
Foto

Já, k té bohaté diskuzi, přičiním ještě jednu poznámku. Kuřáci jsou velmi podobní cyklistům. U většiny z nich je ohled na druhé nulový. Jak u kuřáků, tak u cyklistů.U kuřáků to je závislost, u cyklistů spíše pocit nadřazenosti.

A zahrádka u hospody připomíná cyklostezku. Stejně jako zahrádka není pouze pro kuřáky (to je nějaká lidová tvořivost to takto definovala), tak ani cyklostezka není jen pro cyklisty.

Ale obě tyto skupiny se v těch prostorách chovají nadřazeně, jakoby jim patřily.

0 3
možnosti
JV

Zapomněl jste dodat, že že ti kuřáci byli z restaurací a hospod vyhnáni právě na ty zahrádky. A to těmi, co si dnes uzurpují i ty zahrádky, protože uvnitř nikdo nesedí.

4 0
možnosti
Foto

Děti v hospodách jsou problémem a nyní, v "moderní době" asi podstatně větší, než za Husáka. Tehdy jsme, bez jakýchkoli výčitek, naše děti umravnili a to i za cenu "lehkého brachiálního umravnění".

Ovšem, v současné době, která to zakazuje je situace těžší a pouze to potvrzuje staré a osvědčené rčení "ne každá změna je k lepšímu".

0 0
možnosti
Foto

Řešení je mnoho. Nejlepším by bylo zrušit protikuřácký zákon a ať si o tom, zda se bude v podniku kouřit nebo ne, rozhodne majitel, zrovna jako by měl mít právo rozhodnout, jestli mohou ostatní hosty rušit vřískající děti. A krom toho máte spoustu jiných možností jak se najíst a nebýt obtěžován kuřáky. V hospodě se kouřit nesmí, tak si tam zalezte a v klidu se najezte v nezakouřeném prostředí, nebo se najezte doma, v parku, nebo kdekoliv jinde na čerstvém vzduchu. Chcete -li nějakou ohleduplnost vůči své osobě, měl byste se naučit nejdříve být ohleduplný sám.

11 0
možnosti
Foto

To je úžasná logika. Pokud slečno nechcete být v parku znásilněná, tak prosím tím parkem nechoďte, že?

A samozřejmě, že vřískající děti by měly být umravněny. Ovšem, moderní doba...

0 3
možnosti
MH

Děti patří na hřiště a ne do hospody!

2 0
možnosti
Foto

To je zase moudro.Hraběcí rada. Samozřejmě, že když si večer půjdu sednout s kamarády na pivo, tak s sebou nepotáhnu děti. V mém případě tedy už vnoučata.

Ale, pokud se při nějaké akci ocitnu blízko hospody a budu mít u sebe dítě nebo děti, tak mám udělat co?

Nechat je venku hladové a žíznivé? Nebo jít domu ve stejném stavu, všichni hladoví a žízniví?

Hospody jsou prostě primárně na to, aby hostům servírovaly jídlo a pití, někdy i zábavu.

A to všem a každému. Bez výjimky. Tam, kde se nekouří, nekouřit a nenechat děti běhat po lokále a dělat kravál. Je to tak těžké?

0 0
možnosti
JV

Poslední dobou mám dojem, že restaurace a hospody jsou určeny výhradě maminkám s dětmi a fotříkům v růžových svetřících, co doposud do restaurací prostě nemohli..A je jim to málo, svůj prostor rozšiřují i na zahrádky

1 0
možnosti
Foto

Restaurace možná. Ale hospody? My, s kamarádem, oba důchodci chodíváme na pivko vždy ve středu ve 14:00. K Ječmenu, Ke Kalendům, Na Výtoň, K Černému koni a podobně.

A nikdy, ani jednou za ta léta, jsme se s žádným, ai nejmenším, problémem s dětmi nesetkali. By dokonce si myslím, že jsme v těch hospodách nikdy žádné děti neviděli.

0 0
možnosti

I28v40o 46Ž30á83č19e88k

30. 8. 2018 2:59

Vám někdo uložil povinnost chodit se najíst do míst, kde se kouří? To Vám tedy nezávidím.

4 0
možnosti
Foto

To je dost nesmysl, nemyslíte? Podle mě, ten, kdo jí rád venku na zahrádce (já to nejsem) by měl mít právo se na té zahrádce najíst. Tam totiž není pro kuřáky vyhrazeno, pouze je tam kouření povoleno.

Vzhledem k tomu, že zahrádka by měla být alespoň do tří stran otevřená a bez střechy, nemůže se tam kouř z cigaret koncentrovat. Proto je také kouření na zahrádkách povoleno.

Jiná věc ale je, když si bezohledný kuřák zapálí u stolu, kde někdo jí. Takovou závislost na droze a současně bezohlednost, aby jeden pohledal.

0 0
možnosti
ZS

Nevadí ... ;-D v klidu si to dojezte....

jsem abstinující kuřák, kouř z cigaret mi začal smrdět až k nevolnosti .. škoda, takové pokouřeníčko po dobrém papání ... no nic, měnit to už nebudu.

Upřímně - víc, než kouř z cigaret, mi vadí řev malých nevychovaných spratků, teda dětí.

7 0
možnosti
JH

Svobodová

na to co vadí, nebo nevadí s§re pes, podstatné je , co škodí zdraví okolním ...je to řev, nebo kouř z cigarety ?

Hádejte, máte 50 pokusů...

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Zkušený „lovec hlav“, od roku 2008 pracuje jako ředitel ve firmě Předvýběr.CZ, kterou spoluvlastní. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě a Univerzity J. A. Komenského v Praze. Má rád cyklistiku a běhání, fandí filmu, divadlu a mladoboleslavskému florbalu.