Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Děkuji za pozitivní příspěvek. Negativních je dost.

0 0
možnosti
Foto

...tak já mám zkušenosti zcela opačné...a rýmičku radši vykurýrujte čajem....

1 0
možnosti
Foto

Váš kamarát je teda pacient na pohľadanie. Ako bolo napísané trombocytopénie nevznikne zo dňa na deň. Musel mať príznaky už niekoľko týždňov. Keby postupoval správne a vyhľadal PL myslím že diagnózu by mal do druhého dňa. Fluktuanta , neregistrovaného, na žiadnom súkromnom ambulantnom pracovisku nevyšetria. Sa divím že sa s ním doktorka v 16,30 bavila, a ano nič s ním neurobila, pretože laboratoria, kde maju zmluvu súkromný PL pracujú max. do 16, hod. Takže ano ani krvný obraz mu urobiť nemohla. Pokiaľ si zavolátě záchranku na rýmičku, tak výjazd stojí 6000 Kč, dopravia vás na centrálny príjem, kde váš stav vyhodnotia ako prioritu C, takže čakať možete až 6 hod. a verte že tak dlho čakať aj budete. Prednosť majú mrtvice, infarkty, stavy bezvedomia, prasknuté črevá. Pretože urgentný prijem je urgenntný príjem pre stavy ohrozenia živita a nie pre rýmičky a bolavé záda, ako si časť populácie predstavuje. Viem o čom hovorím, práve som sa vrátila z Vianočnej služby, kde som nič nerobila len som ošetrila asi 20 pacientov, z ktorých ani jeden nebol indikovaný na vyšetrenie na urgentrom prijme a to všetko za 125 Kč hrubého + priplatok za sviatok 150 Kč. Ak to takto pojde ďalej tak sa jedného dna skutočne stane že ked budete mať infarkt, tak vás zachranka nezachráni, pretože bude ošetrovat niekoho s rýmičkou. Prajem vela zdravi a štastné a veselé. ja idem spat, pretože sa po službe ledva držím na nohách.

6 3
možnosti
TH

Pacientum je jedno kolik vydelavate, to zaprove. Jinak tim prispevkem chcete rict, ze mel jit jako kam?

2 1
možnosti
BP

B45e22n 75P55a70v28k27a

25. 12. 2016 9:58

Obecně cizí lidi praktici neošetřují. Nemají anamnézu, nic. A nikdo jim to nezaplatí. Sice je ad hoc "kolonka" pro takové pacoše, ale za asi pětikilo v pátek si z toho nikdo na zadek nesedne. Nemluvě o tom, že by někdo musel vzít do laborky krev na krevní obraz.

Nikdo nebránil nadsamci manažérovi vytáhnout ze šrajtofle nějaké ty tisíce a že jede keš. Pak by se ledy hnuly.

0 0
možnosti

Cizí pacienty ošetřovat je velmi ošidné. Většinou pracujete zadarmo! Pracoval jsem v rekreační oblasti a každým rokem mne VZP upozorňovala, že když budu mít mnoho cizích pacientů, že je VZP nebude proplácet.

Pacient nesmí být pro lékaře ekonomickým rizikem, ale ekonomickým přínosem! Což zatím neplatí!

0 1
možnosti
MS

Klasika - ale [>-] felčaři by chtěli německé platy za ukrajinský přístup k pacientům...

2 2
možnosti
Foto

...a pacienti by chteli platit ukrajinske pojisteni a nemeckou zdravotni peci.

1 1
možnosti
AJ

Pokud pán pracuje v Praze, může zde mít i svého obvodního lékaře- minimálně v Moje ambulance, která je ve všech obchodních centrech a funguje i dlouho odpoledne. Bohužel, všichni věří že pražské kliniky čekají je na ně a nechápou ,že na milion obyvatel Prahy to stači taktak.;-(

2 5
možnosti
Foto

K návštěvě pražského lékaře nestačí jen karta pojišťovny

0 0
možnosti
Foto

Pravda, je možné se setkat s různou úrovní kvality péče na oddělení i u jednotlivých lékařů, jsou rozdíly i mezi jednotlivými zařízeními.

Obecně se spíše setkávám s tím, že pacient musí jít důsledně za dosažením co nejlepší péče a musí vyvíjet tlak na lékaře, aby nebyl brán jako kus na běžící lince lékařské továrny.

5 2
možnosti
Foto

Před léty jsem tady četl blog neurologa, kterého postihla mozková příhoda. Popisoval pobyt na lůžku v nemocnici. Strašidelné čtení. Doktoři se nevěnovali ani svému "kolegovi". Žasnu nad všemi, kteří si zbytečně kazí zdraví a riskují, že budou lékaře potřebovat. Už tu taky někdo srovnával péči o domácího mazlíčka od MVDr a péči od MUDr. To jedno písmeno představuje nebetyčný rozdíl v péči, bohužel k neprospěchu lidí.

7 0
možnosti
OF

Jsou příznaky, které jsou na první pohled závažné : náhlá dušnost, bolest na hrudníku,černá stolice,opakované pády, náhlé oslabení končetiny nebo stejnostranných končetin,porucha řeči, pokles koutku.... bolest břicha, zvracení, prudká náhlá bolest hlavy... atd

Jsou příznaky , které nemusí ohlašovat závažnou věc...slabost, únava, kašel....

Náhlé vzniklé rozsáhlé podlitiny, bez výraznějšího úrazového děje, spadají

bohužel spíše do této první kategorie.

Kde se zde stála chyba.?... Špatná komunikace se sestrami / které mají zákaz

brát nepříslušné pacienty, pokud se nejedná o akutní stav..../, pacient asi špatně podal ty " modřiny".... a ta lékařka na Vinohradech ? Měla si to prohlédnout a odebrat krev...možná je to ale jinak, třeba se oba na vyšetření nedohodli....

Těžko usuzovat. Na jedné straně neprofesionalita a na druhé straně asi špatná komunikace. A chyba u autora ? Také jednoznačná ?

Každý máme nějakého doktora? Když už mám určité pochyby, zavolám svému praktikovi a věc přesně popíši./ Což ostatně měl provést už ten pacient !/

Kontrolní otázka ? Kolik inkasuje levný veterinář za odběr krve u ovce ?

80 Kč. Kolik platí pojišťovna zdravotnickému zařízení za odběr krve ze žíly ?

40 Kč, ještě před několika léty to bylo 20 Kč,.... A pokud byste bral té krve nějak moc....tak :1/zaplatíte regulační srážky za počet odběrů / prostě "přebytečné" odběry vám nezaplatí...referenčím obdobím je nyní rok 2014 ....2/ zaplatíte i cenu odběrů navíc /40% z překročené částky/ Pokud byste provedli normální odběr krev a k tomu trochu složitější koagulační vyšetření , mohlo by se jednat o částku nad 1000 Kč, běžně děláte jen krevní obraz /100 Kč ?/, u dalších 9 pacientů, byste pak pravidelný kontrolní krevní obraz nemohl zkontrolovat abyste to srovnal /

4 4
možnosti
OF

Autore , kde žijete ?

Ve Švédsku se neobjednáte k praktikovi dříve než za týden. Stejné je to v Německu..V UK ještě horší....

4 2
možnosti
MB

...Nezlobte se, ale po této zkušenosti: až mi poteče z nosu „sopílek“, tak volám taky záchranku. Poradí mi někdo lepší řešení?

Titulek a odstavec, který jsem zkopíroval, mě utvrzuje v tom, že ani ty dvě univerzity, které studujete, Vám nepomohou k dosažení intelektu... Velice rád bych si někdy přečetl vaši diplomovou práci. Co si mám o Vás myslet...?

6 3
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Zkušený „lovec hlav“, od roku 2008 pracuje jako ředitel ve firmě Předvýběr.CZ, kterou spoluvlastní. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě a Univerzity J. A. Komenského v Praze. Má rád cyklistiku a běhání, fandí filmu, divadlu a mladoboleslavskému florbalu.